De omgeving

Het strand

Het strand is op 10 minuten rijden. Behalve zwemmen, zandkastelen bouwen en vliegeren, kun je er ook zeilles nemen en catamarans of surfplanken huren. Ook kun je hier fantastische strandwandelingen maken. Er is bijna altijd genoeg parkeerruimte bij het lange en brede Omaha beach.

D-Day

In Normandië kunt u goed zien hoe de bevrijding van Europa aan het eind van de Tweede Wereldoorlog begon. Niet te missen zijn plaatsen als Pointe du Hoc, de indrukwekkende Amerikaanse Begraafplaats in Colleville sur Mer, de resten van de door de geallieerden aangelegde kunstmatige haven in Arromanches en de vele musea, waaronder die in Caen en Bayeux. Er is heel veel te zien. De batterie van Longueville is voor kinderen erg spannend, omdat ze in de kanonnen kunnen kijken en klimmen.

Historisch Bayeux en Caen

Vergeet niet een bezoek te brengen aan het Tapis de Bayeux. Het Tapis laat op een 70 meter lang wandtapijt de verovering van Engeland door Willem de Veroveraar zien. Bayeux is een prachtige stad, die niet verwoest is geweest. De schitterende kathedraal is een bezoek meer dan waard en ook in Bayeux zijn gezellige straatjes en restaurants.

In Caen is een kartbaan en ook het kleine pretpark Festiland.

Kastelen en markten

In de buurt zijn er allerlei kastelen te bezoeken, kanotochten te maken en ook paardrijden behoort tot de mogelijkheden.

De weekmarkten op zaterdag in Bayeux en op zondag in Port-en-Bessin zijn leuk om over heen te lopen en al of niet lokale heerlijkheden te proeven of aan te schaffen. In de zomer zijn er vaak op zaterdagen en zondagen de zogenaamde "vide greniers" of wel "foires a tous": gezellige vlooienmarkten, waar je voor een habbekrats leuke dingen vindt.

Kustroute langs landingsstranden

Als u de route rijdt langs de kust, komt u vanzelf allerlei belangrijke plaatsen tegen. Niet alleen vanwege de historie, maar ook vanwege het prachtige glooiende landschap met regelmatig uitzichten over de zee, is deze route zeer de moeite waard. U rijdt langs en door allerlei gezellige kleine dorpjes, zoals bijvoorbeeld Port-en-Bessin en Grandcamp Maisy. Dit zijn kleine vissershavens, waar iedere dag op de markt verse vis en heerlijke oesters kunnen worden gehaald. Daarnaast zijn er natuurlijk ook gezellige terrasjes en restaurantjes.

Prachtige golfbaan

Op 15 minuten rijden ligt een golfbaan (2x18 holes) met uitzicht op zee, hier vindt u meer informatie.